Forum dla osób zainteresowanych działalnością Stowarzyszenia Ludzi Bezdomnych.
pojawił się impuls aby spotkać się jeszcze raz w weekend tak jak do tej pory - sobota (19.11 15:00) na wólczańskiej. Kto może niech przybywa - musimy się naradzić co do daty regularnych spotkań i co do naszych najbliższych poczynań, bo na forum coś nazbyt cicho, więc może w realu pójdzie nam owocniej. Mam nadzieję że większości będzie pasowało. Pozdrawiam i do zobaczenia!!!!
Nowy użytkownik
EXTRA!~POwiadomię chłopaków.
Oczywiście będę. Też mam nadzieję, że forum się rozrusza. Łatwiej jednak omawiać realne poczynania, które miały miejsce. Mam też nadzieję, że na forum będziemy w jakiś sposób utrwalać to co miało miejsce(akcje, spotkania) i wyciągać z tego wnioski na przyszłość.
Na spotkanie (19.11.2011) proponuję jakiś plan działania:
-omówienie ogólnej pracy w hostelu (co, jak i kiedy). Fajnie jakby Agata była i powiedziała jakie zajęcia może prowadzić.
-omówienie materiałów o streetworkingu
-zaproponowanie własnej "wizji" wdrożenia streetworkingu w Łodzi (z uwzględnieniem funduszy, bądź ich braku, dalsze poszukiwanie wolontariuszy, itd)
-bieżące problemy SLB (czyli nasze wspólne problemy ).
-coś jeszcze? Co sądzicie?
Wiktor-vector. Liczę na Twoją (oraz reszty chłopaków) obecność Wasze wskazówki/rozmowy z nami będą dla nas bardzo cenne. Mam nadzieję, że spędzimy miło i owocnie czas.
Podsumowanie spotkania (19-11-2011, Hostel).
Pomysły, które chcemy realizować:
- Pomoc przy znalezieniu pracy dla osób zamieszkujących Hostel ( i nie tylko). Rodzaj agencji pracy tymczasowej.
a) pisanie CV
b) pomoc przy wyszukiwaniu ofert
c) ewentualne wspólne wyjścia na rozmowy kwalifikacyjne, przygotowanie do rozmów kw.
- Mediacja dla osób potrzebujących lub nie dysponujących środkami na takie usługi.
- Zajęcia prowadzone przez Agatę (uczestnictwo wolontariuszy w zajęciach).
a) przygotowanie sali
b) ogłoszenie informujące mieszkańców Hostelu o spotkaniu
c) integracja z mieszkańcami Hostelu
d) zachęcenie mieszkańców Hostelu do aktywnego życia w społeczeństwie
- Szukanie kolejnych wolontariuszy.
Problemy natury ogólnej.
- Brak pomieszczenia, którego będziemy pewni, że jest nasze (na dłużej).
- Nieporozumienia w zarządzie SLB.
STREETWORKING
- Szukanie/rekrutowanie streetworkerów.
a) ogłoszenia
b) poszukiwanie wśród znajomych
Jeśli o czymś zapomniałem/źle ująłem/ proszę o informację.
P.S. Dziękujemy Panu Wiesławowi za cenne uwagi.
Pozdrawiam!
Nowy użytkownik
Cześć
Trochę po czasie przeczytałam posty, w których jest mowa też o mnie:/ Na spotkaniu w sobotę niestety nie mogłabym być, ale za tydzień w niedzielę będę Więc do zobaczenia.